مساله ای به نام موسیقی
سال گذشته که با حسام الدین سراج و مختاباد گفت وگویی داشتم یک موضوع را مشترک دیدم و آن همان چیزی است که سراج لقب "بلاتکلیفی" را بر موسیقی ایران گذاشت. سراج گفت اوایل انقلاب خدمت امام رسیدیم و گفتیم که ما نمی دانیم باید چه کار کنیم چون موسیقی از نظر مراجع و فقها تعریف یکسانی ندارد و امروز هم باز این مشکل پابرجاست.
به دنبال نظرامام در مورد موسیقی بودم که به اظهارنظرات جالبی برخوردم که البته جنبه فقهی نداشته و فقط منظور رعایت اخلاقیات است مثلا:
موسیقی تخدیر کننده مغز جوانان است
امام خمینی (ره)در مورد موسیقی می فرمایند : از جمله چیزهایی که مغزهای باز جوان ها را مخدر و تخدیر می کند موسیقی است.موسیقی اسباب این می شود که مغز انسان وقتی چند وقت به موسیقی گوش کرد تبدیل می شود به یک مغز غیر آن کسی که جدی باشد انسان را از جدیت بیرون می کند و متوجه جهات دیگر می کند .تمام این وسایلی که در هر مملکتی رواج دارد همه برای این است که ملت خود را از مقدرات خودشان غافل کنند.
موسیقی باعث می شود انسان تنها به شهوت فکر کند
امام خمینی (ره)در مورد موسیقی می فرمایند : موسیقی از اموری است که البته هر کسی بر حسب طبع خوشش می آید لکن از اموری است که انسان را از جدیت بیرون می برد و به یک مطلب هزل می کشد . دیگر یک جوان که عادت کرده روزی چند ساعت با موسیقی سروکار داشته باشد و اکثر اوقاتش را صرف بکند و پای موسیقی بنشیند و اینها از مسائل زندگی و از مسائل جدی به طور کلی غافل می شود عادت می کند همانطور که به مواد مخدر عادت می کند دیگر نمی تواند یک انسان جدی باشد که بتواند در مسائل سیاسی فکر کند فکر انسان را موسیقی طوری بار می آورد که دیگر انسان نتواند در غیر همان محیط مربوط به شهوت و موسیقی فکر بکند.
در مورد تلویزیون
امام خمینی (ره)در مورد موسیقی می فرمایند : نباید دستگاه تلویزیون طوری باشد که 10 ساعت موسیقی بخواند و جوان هایی که نیرومند هستند از نیرومندی آنها کاسته شود و به یک حال خمار و خلسه آور تبدیل شوند مثل همان تریاک موسیقی با تریاک فرقی ندارد.
اگر می خواهید مملکتتان سالم باشد موسیقی را حذف کنید
امام خمینی (ره)در مورد موسیقی می فرمایند :اگر بخواهید مملکتتان یک مملکت صحیح باشد موسیقی را حذف کنید نترسید که از اینکه به شما بگویند کهنه پرست شده اید. باشد ما کهنه پرستیم همه این کلمات نقشه است برای اینکه شما را از کار جدی عقب بیندازند .این که می گویند اگر چنانچه موسیقی در رادیو نباشد آنها می روند از جای دیگر موسیقی می گیرند بگذارید از جای دیگر بگیرند.شما عجالتا آلوده مباشید آنها کم کم برمی گردند به اینجا . این عذر نیست که اگر موسیقی نباشد در رادیو آنها می روند از جای دیگر موسیقی می گیرند حالا اگر از جای دیگر می گیرند آیا ما باید به آنها موسیقی بدهیم!ما باید خیانت کنیم!
موسیقی خیانت است به یک مملکت
موسیقی خیانت است به یک مملکت و خیانت است به جوانهای ما این موسیقی را حذفش کنید آن را به طور کلی عوض کنید و یک چیز دیگری بگذارید که آموزنده باشد .کم کم مردم و جوانها را عادت به امور زندگی بدهید از آن عادت خبیثی که داشتند برگردانید . آنهایی را که می بینید می گویند اگر تلویزیون موسیقی پخش نکند می رویم سراغ موسیقی برای این است که اینها عادت کرده اند.
موسیقی مغز را مریض می کند
امام خمینی (ره)در مورد موسیقی می فرمایند : یک مغزی اگر دنبال این رفت که موسیقی گوش کند این مغز مریض می شود این نمی تواند فکر بکند که کشورش به چه حال دارد می گذرد دیگر دنبال این نیست مثل آدم هروئینی می ماند.
منابع: صحیفه نور جلد 8 صفحه 197 تا صفحه 201 / جلد 9 صفحه 155